Uues kodus

Julius

Sugu: isane

Värvus: hall, triibuline

Karvkate: poolpikk

Vanus: 3 a.
  • Kuperjanovi tn
  • kastreeritud | kiibitud | vaktsineeritud | parasiiditõrje

Kassi info

Julius jõudis 24. juulil koju tagasi!

Risti tänaval läks kaduma arg kass Julius.
Kui keegi on teda märganud, palun andke teada numbril 53247104

Hoiukodu kirjeldus (13.5.22):

Juliuse kassitoast kandekasti saamine oli paras tsirkus. Esimese nädala veetis härra mööbli all, kuigi juba esimesel ööl, kui tuled kustu said, kuulsime teisest toast Juliust, kui ta häälekalt uut hoiukodu väisamas käis.

Julius on pragmaatiline ja intelligentne loom, kelle valus elukogemus on kujundanud tema kõhu põhjatuks auguks, ning kes seetõttu näppab ja sööb kõike, mida kätte saab. Kiire, küünteta käpahoog, ning kaob laualt või taldrikult seen, praetud sibul, sai, kookospähkel, riis, kartul, ja loomulikult liha, mis väga kiiresti ära süüakse. Julius toitu järgi ei jäta. See omakorda tähendab aga, et tee Juliuse südamesse käib kõhu kaudu. Kindlatel kellaaegadel toimuvatel söögiaegadel nühkis Julius esimest korda vastu jalga, kuigi kätt ta veel ei kannatanud. Seejärel sai teha pai sabale ja küljele, ikka köögis. Nüüd küsib härra ka teistes tubades pai, toitu ootamata.

Patsu saab Juliuselt vahel ikka, ja näksata, eriti, kui Julius midagi nõuab, kuid küüned on juba ammu võrrandist kadunud. Näksab ka säärt, aga nüüd väga õrnalt, tähelepanu saamiseks, ning harva. Siiski, kätega järske liigutusi teha ei tohi, eriti pea juures.

Juliuse harjutamisega inimese kõrval elama aitab kaasa teine kass. Juliusel on kindlasti vaja partnerit, kassi, kes armastaks just mürada, ning kes pakuks suurte inimeste keskel äratuntavat turvatunnet. Väikeste lastega peresse Julius ei sobi, samuti ei soovita Juliust üksikuks koduloomaks.

Kõige enam vajab Julius rutiini ja kannatlikkust. Ta on kaval, energiline loom, kes reageerib oma nimele hästi. Julius on väljendusrikas kass, kelles on nii palju kiindumust, mida väljendab entusiastlikult siis, kui ise soovib, ja seda soovib ta järjest tihedamini.

On fantastiline näha, kuidas ebakindlast, kaitsepositsioonil olevast kassist on saanud suurepärane kaaslane, kes iga päev iseendaks olemisega rõõmu pakub. Isegi päris alguses käis Julius alati inimestel uksel vastu, kuigi puudutada ei lubamud. Veel pisut hoolt ja eelkõige lojaalsust kassi suhtes, keda lühikese elu jooksul nii erinevates tingimustes hakkama saama on pidanud, ning kui turvatunne on saavutatud, võib nautida teadmist, et härra hinges enam midagi ei kipitse, sest enam teda ei reedeta.

VÕETUD KASSIPOJANA, HÜLJATUD, KUNA EI OLNUD PIISAVALT AKTIIVNE 💔

ja jäetud õue kõige karmima pakase ja miinuskraadide kätte. Mõistus ei võta …😥 Kass ei saa hakkama sellises keskkonnas ja oli määratud hoolimatult hukule.
Palun mõelge (kutsuge oma tuttavaid üles mõtlema) enne, kui kassi või ükskõik millise looma võtate. Loom ei ole inimese meeleheaks maailma loodud. Tal on oma vajadused ja oma õigused. Kui looma oma vastutada võtad, on see siduv. Eluaegne. Kass ei pea ja ei taha kogu aeg süles istuda ja olla inimese stressipall. Kuigi mõned kassid võivad seda pakkuda, ei ole see kassi eesmärk. Kassil on raskemaid aegu, ta satub stressi, kui inimeste eludes on pinged ja kui neil pole aega looma jaoks, kui kassil on valus ja tekivad tervisehädad, on vaja selle eest hoolt kanda. Neil on oma hingeelu ja ootused. Ja lõpuks on ok, kui inimese elus ja kodus ei ole kassi. Ei pea olema, kui ei olda valmis aktsepteerima kaasnevaid kohustusi.

*

Palun toeta selle kassi uut ja parema kodu otsingut ja meie võimalusi taolisi hüljatud kasse päästa ja mis enam, ennetada selliste juhtumite teket. Saad teha selleks püsiannetuse või pakkuda ajutist hoiukodu, et kass saaks mõnusas kohas oma uut armastavat kodu otsida.

👇Hoiukoduks hakkamiseks täida ankeet
kassidkoju.eu/hakka-hoiukoduks

👇Aita meil see hüljatud kass koju saada ja talle vajalik toit, protseduurid ja liiv osta:

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse
Selgitus: hüljatud kass
Pangakontod:
SEB: EE581010220072929015 või
Swedbank: EE412200221042553213

Kommentaarid

Ei ole veel ühtegi kommentaari

Kirjuta esimene kommentaar

Teie emaili ei avaldata

Sulge
×